dimecres, 23 de març del 2016

Melic, Maria Josep Escrivà.

Al centre incandescent del seu melic,
en era blanca d’amplíssima nuesa,
per tot el goig que abans no fou…:

aixeque una plaça.
Una plaça al centre incandescent
del seu melic.
Aixeque una plaça
amb aquell rebombori perenne d’alegries
indispensables per a poder aixecar una plaça
al centre incandescent del seu melic.
del llibre Serena Barca

Maria Josep Escrivà. Nascuda al Grau de Gandia el 1968, és  autora i  dinamitzadora de l’espai i el temps literari.  Ha sigut responsable de la secció de Literatura del CEIC Alfons el Vell de Gandia i dirigeix la col·lecció de plaquetes «Razef» d’Edicions 96, on fa de correctora i editora. També és coautora amb Pau Sif de l’antologia Ai, València!, i ha coordinat el llibre col·lectiu For Sale o 50 veus de la terra. A més, el 2013 es va encarregar amb Josep Lluís Roig de l’edició de L’inventari clement de Gandia, un inèdit de Vicent Andrés Estellés, que van descobrir tots dos el 2009.
Serena barca és el cinquè llibre. Va debutar el 1993 amb Remor alè, (premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó), seguí A les palpentes del vidre el 1998 i, el 2002, Tots els noms de la pena. L’any 2007, Flors a casa (Jocs Florals de Barcelona). L’últim títol que ha publicat, però, és el conte Àngels de nata, il·lustrat per Maria Alcaraz.
Ha estat inclosa a antologies com ara Contemporànies (1999), 21 poetes del XXI: Una antologia dels joves poetes catalans (2001), Imparables: Una antologia (2004) o Parlano le donne: Poetesse catalane del XXI secolo (Nàpols, 2008), i poemes seus han estat traduïts al castellà, a l’italià, al croat, a l’eslovè, al basc, al francès i a l’alemany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada